Οικογιορτη

Η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς γίνεται σιγά σιγά θεσμός. Πραγματοποιείται στα τέλη Αυγούστου στον υπαίθριο χώρο της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, γνωστό ως Ξύλινο Σπίτι στη Λεωφόρο Κύκνων, στην είσοδο της πόλης. (Δείτε χάρτη)Για τους επισκέπτες:

Καλωσορίζουμε τους επισκέπτες από την Καστοριά και όχι μόνο, σε μια συνάντηση με παραγωγούς, μεταποιητές, χειροτέχνες και συλλογικότητες που έχουν κοινά στοιχεία την αγάπη και τον σεβασμό για το περιβάλλον, τη Γή και τον άνθρωπο.

Ως επισκέπτες, μπορείτε να συμμετέχετε σε διάφορα εργαστήρια, συζητήσεις και ομιλίες με θέματα που αφορούν την άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, την υποστήριξη των μικρών παραγωγών, την αυτάρκεια και την προώθηση της οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας. Επίσης, μπορείτε να περιπλανηθείτε στους πάγκους των εκθετών, να γνωρίσετε τους ίδιους και τη δουλειά τους, να ανταλλάξετε ιδέες και απόψεις για τη διάσωση και διάδοση της γνώσης και της οικολογικής συνείδησης.

Ενδεικτικά, στα προϊόντα που θα εκτίθενται στη γιορτή θα βρείτε βότανα, αιθέρια έλαια, μελισσοκομικά προϊόντα, φυτά, τυροκομικά και γαλακτοκομικά, σάλτσες, μαρμελάδες, κηπευτικά εποχής, όσπρια, άλευρα, ζυμαρικά, ποτά, ελαιόλαδο, σαπούνια, κηραλοιφές, κρέμες, παιχνίδια, ζώνες, τσάντες, ρούχα, κοσμήματα, κεραμικά, ξύλινες κατασκευές, διακοσμητικά και πολλά ακόμα.

Η Οικογιορτή, στο πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, προωθεί δράσεις για την συνεργασία και δημιουργία ομάδων παραγωγής, τη στοχευμένη καλλιέργεια, την κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, τις δίκαιες τιμές.


Για τους εκθέτες:

Καλωσορίζουμε τους παραγωγούς, μεταποιητές και χειροτέχνες της Καστοριάς αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας που έρχονται να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την Οικογιορτή αυτή.

Ως εκθέτες, έχετε τη δυνατότητα να στήσετε τους πάγκους σας την Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι και τις 17:00, αφού η επίσημη έναρξη της Οικογιορτής είναι στις 18:00. Η αποχώρηση όλων γίνεται μόνο αργά το βράδυ της Κυριακής ή Δευτέρα πρωί. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας πάγκο/τραπέζι, καρέκλα, 1-2 μπαλαντέζες, λάμπα οικονομίας, ομπρέλα/τέντα.

Αν για κάποιον λόγο δηλώσετε συμμετοχή αλλά δεν μπορέσετε να έρθετε, παρακαλούμε να ειδοποιήσετε οπωσδήποτε τους διοργανωτές.

Υπάρχει χώρος κατασκήνωσης και στάθμεσης των οχημάτων σας ακριβώς δίπλα από τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η Οικογιορτή. Δεν θα υπάρχει οργανωμένη κουζίνα για φαγητό, όμως θα λειτουργεί σε όλη τη διάρκεια της γιορτής κυλικείο.

Δείτε το πρόγραμμα της φετινής γιορτής, τους όρους συμμετοχής και την αίτηση. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.Καλή αντάμωση!

Σχόλια